Salsa

Salsa

Er zijn verschillende Salsa stijlen te onderscheiden, met ieder een eigen muzieksoort. Wanneer je een tijdje danst, kun je ook steeds beter de verschillen hiertussen ontdekken. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de vierkwartsmaat, alleen ligt bij iedere stijl het accent net wat anders. Door de vele soorten salsamuziek is het mogelijk om verschillende Salsa stijlen te dansen. Als beginner hoef je je daar niet druk om te maken. Het is veel belangrijker dat je gevoel krijgt voor de muziek, zodat je lekker kunt swingen op de dansvloer.

L.A. Style – Dansen op de eerste tel (on one)

Salsamuziek heeft een vierkwartsmaat. Muzikanten tellen bij een vierkwartsmaat door tot en met tel 4. Dansers tellen daarentegen door tot en met tel acht (1, 2, 3, rust, 5, 6, 7, rust). Tijdens het ‘rustmoment’ wordt geen pas gezet. Voor een beginner klinkt dit ingewikkeld, maar als je goed naar het ritme luistert, wen je er snel aan en kun je gemakkelijk in de maat dansen. De L.A. stijl wordt meestal gedanst, daarom start je bij ons ook met deze stijl.

New York (Mambo) Style – Dansen op de tweede tel (on two)

Soms zie je dat salsadansers hun bewegingen pas op de tweede tel van de maat beginnen. Het ‘rustmoment’ is dan op tel 1 en tel 5. Dit betekent niet dat ze uit de maat dansen, maar de muziek anders interpreteren. Salsa is ontstaan uit een aantal verschillende muziek- en dansstijlen. Bij sommige muzieksoorten ligt het accent op de tweede tel. Sommige dansers vinden het prettig zich aan te passen aan dat ritme. Deze stijl bieden wij aan nadat je de L.A. stijl voldoende beheerst.

Cuban Style

Cuban is de ‘oude’/traditionele stijl van Salsa. Waar je bij de moderne Salsa voornamelijk in lijnen danst, kenmerkt de Cuban stijl zich door het dansen in een ‘cirkel’. Je danst dus om elkaar heen. Verder dans je met meer armspanning, dit geeft het ‘elastiek’-effect. Deze dansstijl bieden wij als mini cursus aan, meestal op aanvraag of wanneer er ruimte is in het rooster. Op deze manier kun je als cursist kennis maken met meerdere stijlen, zonder daar een volledige cursus voor hoeven te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *