Bachata

Bachata komt oorspronkelijk van de Dominicaanse Republiek, maar wordt intussen wereldwijd gedanst. Ook bij Bachata kun je een vierkwartsmaat herkennen in de muziek, deze muziek wordt vaak gespeeld met (bas)gitaren, een guïra en bongos. De muziek is onderhevig aan verandering en wordt steeds vaker beïnvloedt door andere muziekstijlen zoals Popmuziek, Rhythm and Blues, Merengue en Reggaeton. Je hoort het steeds vaker op de radio en ook zie je meer videoclips op televisie. Daarom is deze dansstijl nog steeds actueel. Op onze dansschool bieden wij twee soorten Bachata aan.

Bachata Dominicana

De Bachata Dominicana wordt gekenmerkt door veel voetenwerk en veel armspanning. Er worden weinig ingewikkelde draaien en figuren uitgevoerd. Er wordt gedanst met enige afstand tussen de danspartners, terwijl je elkaars handen vasthoudt. De laatste jaren wordt Bachata Dominicana sterk beïnvloedt door Reggeaton. Deze Bachata stijl is de meest creatieve dansstijl.

Bachata Moderno

In de moderne stijl worden de basispassen aangevuld door veel figuren. Deze stijl wordt beïnvloed door Salsa. De figuren, dips & tricks en body movement vanuit de Salsa worden toegepast in de Bachata. De afstand tussen de danspartners is minder groot bij deze stijl. De muziek kenmerkt zich tegenwoordig door veel covers van moderne ballads, met als thema natuurlijk de liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *